Dags igen för Jularbodagen på Disagården den 9 augusti

disagården-jularbomueet-lena jularbo

I år är det 3:e året arrangemanget ordnas så nu är det etablerat och återkommande.

Hela programmet är utformat efter en ”Klassisk Gammaldans” med dans och scenprogram samt servering av kaffe och korv.

I år återupptar vi även en utställning om Jularbo i ett av husen på Disagården, vilket var mycket uppskattat.

Årets program har som vanligt alla ingredienser som krävs för en fin Gammal Dans.

Jernbrukarna spelar upp till dans, dom kommer från de bygder i Uppland där far och son Jularbo var mäkta populära och ständigt återkommande artister och var ständigt efterfrågade och musiken lever vidare och alltid efterfrågad. Jernbrukarna är en orkester med riktig spelglädje och spelar dansmusik med stark koppling till Jularbo. För dagen förstärkta med Britt-Marie Jonsson.

Britt-Marie Jonsson är en mycket känd och uppskattad spelman som under flera år spelat tillsammans med Gunnar Persson, som tyvärr gick bort förra året. Där fick Britt-Marie verkligen insikt i Jularbomusikens rätta och magiska klang och känsla. Gunnar kommer att uppmärksammas under dagen då Britt-Marie kommer att framföra ett minnesprogram med låtar efter Gunnar.

En stor glädje att få presentera mästaren Nils Fläcke som är en fantastisk musiker på alla tänkbara typer av dragspel. Nils Fläcke kommer att framträda och som vanligt bjuda på en underhållning man aldrig kommer att glömma. Nils Fläcke är mycket känd och uppskattad både inom landet och internationellt.

Det är också väldigt roligt att Lena Jularbo-Brauner gästar arrangemanget, dotter till Ebbe Jularbo, i år är det 100 år sedan Ebbe föddes och detta kommer att uppmärksammas under ett samtal med Lena. Att vi har förmånen att få ha Lena Jularbo-Brauner på plats är mycket uppskattat då vi på detta sätt får en direkt koppling till familjen Jularbo.

Vi välkomnar nu alla som vill lyssna och dansa och känna av andan från den tid då Jularbo drog fulla hus och var en av de mest efterfrågade musikerfamiljerna i Sverige  under ett helt sekel och fortfarande är musiken älskad och efterfrågad.

Jularbo – En bit av den Svenska flaggan.

Vi syns på Disagården

/Håkan Pettersson

Posted in Föredrag, På Turné.