Om Jularbomuseet

Från pojkrum till etablerat museum

Ett välbesökt utflyktsmål är nu väl förankrat på den Uppländska kartan och besökarna  kommer  från hela landet och även utländska gäster finns i gästboken.

Calle Jularbo har fått eget hus i den miljö han trivdes i och ofta gästade nämligen spelmansbygderna i norra Uppland där spelmännen som Erik Sahlström, Viksta Lasse, Åkerby pojkarna m.m… verkade och den vänskapliga kontakten som förenade dessa spelmän är fortfarande omtalad och alla dansbanor som Jularbo gästade där man fortfarande efter alla dessa år pratar minnen från den tid det begavs sig.  Jularbo har gjort ett djupt avtryck i den Uppländska myllan och musiken den lever kvar och är efterfrågad och älskad.

/Håkan

5 Comments

 1. Kanonbra! Det här är seriöst, Facebook i all ära men en ”riktig” hemsida smäller högre!
  Ser fram mot fortsättningen;-)

  Hälsningar
  Britt-Marie

  • Detta blir ett bra forum för att presentera samlingen och för att göra reklam om kommande arrangemang. Planerar musikkväll ”låtar från skivarkivet” och konserter under våren och sommaren !! Nu kör vi hårt !!!! Jularbo är ständigt efterfrågad !!

 2. Gratulerar till verkligt Fin-främmande i museet!
  Jättekul att Benny Andersson hedrade Bästa Jularbomuseet med ett besök!

 3. Idag är det den 3juli 2015. I det s.k.festivalprogrammet i Östhammar tipsas om Öppet hus i Rasten och även till denna hemsida till den 7 juli. Kalendern räcker ill den 25 april.
  Kan det bara vara jag som lovat en äldre vän att komma till Festivalveckans program?
  Inga kommentarer här nedan!
  Margaretha

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *